János vitéz

Kacsoh–Heltai–Bakonyi
János vitéz
dalmű kicsiknek-nagyoknak három felvonásban, két részben
nagyszínház
Kategória: 
Bemutató
Bemutató: 
2017. október 17. 10:00

Petőfi Sándor elbeszélő költeménye, a János vitéz – párjával, Arany János Toldijával együtt – a magyarság irodalmi kincsének központi darabja, Kosztolányi Dezső szerint „A magyar Odüsszeia”. Meseszerűsége, népies hangvétele és verselése révén másfél évszázada utat talál a legszélesebb olvasóközönséghez, könnyen feldolgozható, a gyerekek által is kedvelt iskolai tananyag. Népszerűségét a hatvan évvel később született színpadi feldolgozás csak fokozta: Kacsoh Pongrác fülbemászó zenéje és Heltai Jenő dalszövegei kezdettől fogva nagy sikert arattak.

A háromfelvonásos daljáték ugyanakkor a cselekményt megfosztotta számos jelenettől, elsősorban a mesés kalandoktól. Gyermekeknek szánt, látványos és humoros előadásunk – miközben a terjedelmet ennek a korosztálynak megfelelően rövidíti – a történet több elemét visszaemeli, ráadásul Petőfi Sándor eredeti szövegével.

 

AZ ELŐADÁS HOSSZA KB. 110 PERC, EGY SZÜNETTEL.

 
Játszóhely: Nagyszínház
Jegyárak: 1100-2100 Ft

Alkotók: 
Díszlet-, jelmeztervező
Koreográfus
Karigazgató
Súgó
Zenei asszisztens
Rendezőasszisztens
Közreműködők: 
a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Szegedi Nemzeti Színház énekkara, a Szegedi Nemzeti Színház tánckara, a VargaBalett Táncműhely növendékei