Koczka Ferenc

Koczka Ferenc

karmester

Koczka Ferenc első diplomáját 1984-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte, zongora és zeneszerzés szakon. Tanulmányainak utolsó két évében korrepetitorként már a Szegedi Nemzeti Színházhoz is kötődött. Közvetlenül utána elvégezte a karmester, később a kulturális menedzser szakot. Miközben a színház vezénylő karmestere, majd karmestere, később karigazgató karmestere lett, színháztudomány MA oklevelet is szerzett, amelyet a szak PhD képzése követett. A színháznak öt évig ügyvezető igazgatója volt, művészeti munkája mellett folyamatosan oktatott az SZTE Zeneművészeti Karának magánének tanszakán.

A szegedi színházhoz kötődő 40 év alatt opera, operett és musical előadások sokaságát vezényelte. Szegedi tevékenysége mellett fellépett hazánk szinte valamennyi kulturális intézményében, a Magyar Rádióban, a MÜPA-ban, a Miskolci Operafesztiválon, valamint a szegedi mellett a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Munkássága számos európai és amerikai/kanadai turnékkal egészült ki.

Elismerésként három alkalommal kapta meg a Vaszy Viktor-díjat, egy alkalommal a Juhász Gyula-díjat, majd 2019-ben vehette át a város legrangosabb kulturális kitüntetését, a város címerével ellátott díszoklevelet és aranygyűrűt, a Szeged Kultúrájáért díjat.

A Rotary International tagja.

Szerepek

Szegedi Nemzeti Színház: Táncdalfesztivál - Zongorán kísér

Munkái

Szegedi Nemzeti Színház: Emlékszel még? - Zenei vezető és szerkesztő
Szegedi Nemzeti Színház: Emlékszel még? - Vezényel
Eisemann Mihály – Halász Imre – Békeffi István: Egy csók és más semmi - Zenei vezető
Szegedi Nemzeti Színház: Operettgála - Zenei vezető és szerkesztő
Szegedi Nemzeti Színház: Operettgála - Vezényel
Georg Büchner – Závada Péter – Subicz Gábor: Leonce és Léna - Vezényel
Georg Büchner – Závada Péter – Subicz Gábor: Leonce és Léna - Zenei asszisztensek
Charles Dickens-Sebestyén Rita: Karácsonyi ének - Zenei vezető
JÉKELY ZOLTÁN: Az aranyszőrű bárány - Zenei vezető
JACQUES OFFENBACH: Orfeusz az alvilágban - Vezényel

Oldalak