Szabados Tímea

Szabados Tímea

1992-ben születtem Pécsen.
3 évesen kezdtem el egyszerre úszni és balettozni is, végül a tánc mellett maradtam.
Már az általános iskolában is végig követte az életemet a tánc, végül a Pécsi Művészeti iskolába nyertem felvételt táncművész szakra, ott kiváló mesterektől tanulhattam, és fejleszthettem magam sokféle stílusban.
18 évesen a Pécsi Nemzeti Színház gyakorlatán vehettem részt, melyet iskolások számára indított, és az első előadás, amiben szerepelhettem a Csárdáskirálynő volt, ez idő alatt tanultam meg a “színházi életet”, ami nagyon nagy önbizalmat adott, hogy a színpadra tudjak lépni.
2012-ben felvettek a Szegedi Nemzeti Színház tánckarába, és itt indult el az én változatos  és izgalmas életem a színpadon. Volt szerencsém kipróbálni magam különféle szerepekben, szöveges szerepekben is.
Nagyon izgalmas és rengeteg kihívást jelent számomra a színház világa, hiszen sokféle, változatos szerepeket formálhatok meg táncművészként, vagy akár szöveges szereplőként is.
5 évig tanítottam gyerekeket balett előkészítő gimnasztikára, megcsináltam a Pilates tanfolyamot, de a felnőttek oktatása is közel áll hozzám, így strechinget kezdtem el nekik tanítani.
Szeged és a szegedi színház adta meg nekem a legfontosabb dolgokat az életemben a szerelmet, a kisfiamat és szerencsés vagyok, hogy azzal foglalkozhatok, ami boldoggá tesz, a művészettel.
Bízom benne, hogy még sokáig állhatok ott, ahol a legjobban szeretek, a színpadon.

2023-ban Tánckari nívódíjat kapott (a Szeged Megyei Jogú Város művészeti díja).

Szerepek

Eisemann Mihály – Halász Imre – Békeffi István: Egy csók és más semmi - Manci
Fazekas–Benkó–Fábián–Zságer-Varga: Lúdas Matyi (Matyi elszabadul, avagy sok lúd disznót győz) - LONCI, Döbrög népe, avagy elnyomott
Ábrahám–Grünwald–Löhner-Beda: Bál a Savoyban - Musztafa további feleségei
Wolfgang Amadeus Mozart-Lackfi János: Parázsfuvolácska - Akrobaták

Munkái

Marc Norman – Tom Stoppard – Lee Hall: Szerelmes Shakespeare - Koreográfus asszisztens