Pálfi Zoltán

Pályám 40 éve kezdődött, 1978-ban, a Szegedi Nemzeti Színházban, csoportos szereplő megnevezéssel. Rácz Tibor készített fel a Színház és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1984-ben végeztem, Simon Zsuzsa és Szabó Gyula osztályában. Remek tanáraim voltak, többek között  Hegedűs Géza, Gáti József, Elbert János, Ungvári Tamás, Pintér Tamás és Szabó István filmrendező. Már a főiskola utolsó évében játszottam a Madách, a budapesti Nemzeti és a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, utóbbiba le is szerződtetett Ruszt József. 3 gyönyörű év után, két éves kitérő következett a debreceni Csokonai Színházban, onnan mentem Egerbe, ahol 23 évig játszottam kisebb-nagyobb szerepek sokaságát, mint pl. a Kakukkfészek Indiánját, a Bánk Bán Petúrját, Dobó Istvánt az Egri csillagok c. musical-ben, vagy Shakespeare Vízkereszt…-jében Malvoliót. 2010.-ben nagy boldogsággal szerződtem Szegedre, először, mint vendég, a Kölyök, a Három nővér és a Kávécsarnok c. darabokban, majd, mint teljes jogú tag.

Pályám során fantasztikus rendezőkkel és kollégákkal dolgozhattam. Ruszt József, Valló Péter, Csíszár Imre, Máté Gábor, Sík Ferenc, Kerényi Imre, Szegvári Menyhért, Haumann Péter, Huszti Péter, Almási Éva, Körmendi János, Molnár Piroska, Nemcsák Károly, hogy csak néhányat említsek.

Játszottam 3 szappanoperában és szerepeltem számos tv és játékfilmben, ahol olyan partnerekkel dolgozhattam, mint Max von Sydow, Salma Hayek, Helen Mirren, Alan Parker rendező, vagy honi kollégák, mint Mensáros László, Sinkovits Imre, Avar István, Oszter Sándor, Cserhalmi György, Udvaros Dorottya, stb.

Több színházban játszottam, játszom vendégként és eddig 26 produkciót rendeztem itthon és külföldön, felkérésre, vagy saját költségvetésben.

Jelenleg is büszkén vagyok a Szegedi Nemzeti Színház színművésze.

2021-ben Kölcsey-érmet kapott.

Szerepek

Nagy Tibor - Pozsgai Zsolt - Bradányi Iván: A KÖLYÖK - Ted, Harry Colbert, Bíró
Anton Pavlovics Csehov: HÁROM NŐVÉR - Kuligin, tanár, Mása férje
Szép Ernő: Május - A rendőr
Szép Ernő: KÁVÉCSARNOK - Alajos
Lehár Ferenc: Luxemburg grófja - Lanchester
Moliére: Tartuffe - ORGON
Ben Jonson: Volpone - Leone kapitány
Huszka Jenő - Szilágyi László: Mária főhadnagy - Biccentő
Dale Wasserman: La Mancha lovagja - Kormányzó, Fogadós
William Shakespeare: Othello, a velencei mór - Montano, Ciprus kormányzója

Oldalak

Munkái

Richard Alfieri: Hat hét, hat tánc - Díszlet
Richard Alfieri: Hat hét, hat tánc - Rendező